Introvert, Fritænker, Sex Nørd

Abort

A

Problemet med “Pro-Life” bevægelsen er ikke så meget deres forsøg på at beskytte liv, som det er en seriøs mangel på et ønske om videnskabelig forståelse for årsag og effekt. “Pro-Life” bevægelsen er baseret på en blanding af ideologi, teologi og patriarkalsk kultur, men også gode intentioner om at beskytte liv, hvilket gør det til en farlig cocktail.

“Pro-Life” bevægelsens standpunkt om at forbud er vejen frem, er ikke bare oversimplificeret og ineffektiv, men decideret skadelig. Den skaber ikke færre, men flere aborter, samtidigt med at den er skyld i ikke mindre, men mere terror og død. Det stik modsatte af, hvad de påstår er deres intentioner.

Det ironiske er, at ser vi på abort spørgsmålet igennem blandt andet biologien, psykologien, samfundsvidenskaben og historisk, altså tager et videnskabeligt og humanistisk kig på spørgsmålet, så viser det sig, at Pro-Choice bevægelsen er langt tættere på også at være Pro-Life, end “Pro-Life” bevægelsen nogensinde selv har været, eller er i dag.

Podcasts

Abortion: Science, the Soul, and the Question of Personhood
by The Thinking Atheist

Blogindlæg

How I Lost Faith in the “Pro-Life” Movement
af Libby Anne

Introvert, Fritænker, Sex Nørd

Kategorier

Kontakt