Introvert, Fritænker, Sex Nørd

Hvorfor jeg slukker for min tilstedeværelse på Facebook ejede platforme

H

Jeg har i noget tid kun brugt Facebook i begrænset omfang, har for lang tid siden slettet app’en fra min telefon, og har af og til ønsket at jeg kunne forlade Facebook helt.

I de seneste år er de mørke, uetiske og problematiske sider af Facebook samtidigt kun blevet mere og mere tydelige, og det er for mig nu nået til et punkt, hvor jeg i så høj grad ikke længere ønsker at være på Facebook ejede platforme, at jeg nu forsøger at minimere min brug af alle Facebooks platforme så meget som jeg kan – med henblik på at nå dertil, hvor jeg til sidst kan deaktivere eller slette alle mine kontoer.

Derfor har jeg nu deaktiveret min Facebook profil. Min messenger får lov til at være åben, lidt endnu – men med henblik på at den på et tidspunkt også bliver lukket. Hvis du ønsker at kontakte mig, må du meget gerne kontakte mig via en anden platform.

Hvis en af grundene til at man ønsker at forlade Facebook, er at man ikke længere ønsker at støtte virksomheden, er det ikke kun Facebook, men også Instagram og WhatsApp man bør forlade, da disse er ejet af Facebook.

Derfor kommer dette også til at gå ud over min tilstedeværelse på disse platforme. WhatsApp er allerede slettet.

Jeg vil i stedet lave lidt flere indlæg her på bjarkeraabjerg.dk, og vil også – i hvert fald indtil videre – stadig være at finde på Twitter.

Bog
Jaron Lanier: Ti argumenter for at slette dine profiler på de sociale medier nu
Jaron Lanier: Ten Arguments for Deleting Your Social Media Accounts Right Now

04 okt. 2020
The Guardian: Rebels within: the Facebook staff openly challenging Zuckerberg

22 & 24 sep. 2020
Behind the Bastards: Mark Zuckerberg Should Be On Trial For Crimes Against Humanity
Part 1 & Part 2

14 sep. 2020
BuzzFeed News: “I Have Blood on My Hands”: A Whistleblower Says Facebook Ignored Global Political Manipulation

09 sep. 2020
Netflix: The Social Dilemma

23 jul. 2020
BuzzFeed News: “Hurting People  At Scale” Facebook’s Employees Reckon With The Social Network They’ve Built

22 feb. 2019
BuzzFeed News: Former Facebook Employees Say The Company’s Recent Prioritization Of Privacy Is All About Optics

23 sep. 2018
Last Week Tonight: Facebook

10 sep. 2018
The New Yorker: Can Mark Zuckerberg Fix Facebook Before It Breaks Democracy?

Introvert, Fritænker, Sex Nørd

Kategorier

Det lytter jeg til

Last.fm - Statistik over det jeg lytter til.
Spotify - Lyt til mine offentlige playlister.

Kontakt