Introvert, Fritænker, Sex Nørd

Kristendom: et forhold til en psykopatisk gud

K

I juli måned for fem år siden, forlod jeg kristendom under rystende angst. Jeg var kommet til den konklusion, at gud enten var et psykopatisk røvhul, eller også eksisterede han ikke. Jeg var ikke helt sikker på det sidste, så jeg sad i min stol, rystende af angst, og ventede på at Gud skulle slå mig ihjel, som han havde gjort det med Ananias og Safira i Apg. 5. Intet skete. I dag er jeg ateist.

Hvordan føles det at være kristen? Det føles som at være i et forhold til en psykopat, uden nogen vej ud… fordi, det er hvad du er. Men hvis du voksede op i det, så er det din normal og du kan ikke se det.

I kristendom, er du i et forhold til en skrøbelig og usikker narcissistik og psykopatisk gud:

 • En skrøbelig gud, som fortæller dig at du er narcissisten, og ikke har fortjent andet end hans vrede, og derfor har brug for ham til at frelse dig (Lære: arvesynden) (Narcissistisk projektion / gaslighting)
 • En skrøbelig gud, som fortæller dig at alt det dårlige der sker er din og dine forfædres skyld (han har i hvert fald ikke gjort noget forkert, til trods for at han siges at være alvidende og almægtig) (Lære: synd & arvesynd) (Gaslighting)
 • En skrøbelig gud, som truer dig med hans vrede, hvis du forlader ham (Lære: helvedet) (Narcissistisk gengældelse).
 • En skrøbelig gud, som lover dig en evighed i himlen, men kun hvis du bliver (Lære: Himlen) (Future faking1)
 • En skrøbelig gud, som fortæller dig at dine følelser ikke er tilladte / valide, er for meget eller måske for lidt (alt efter hvilken følelse vi snakker om og hvilken udgave af kristendom du er i) (Gaslighting / følelsesmæssig vold).
 • En skrøbelig gud, som fortæller dig at alle gode ting (inkl. de ting du selv har gjort) kommer fra ham og udelukkende er til hans ære alene, ikke din (Lære: Soli Deo Gloria) (Følelsesmæssig vold)
 • En skrøbelig gud, som konstant straffer folk ved ikke at kommunikere med dem2 (Følelsesmæssig vold).
 • En skrøbelig gud, som fortæller dig at din krop er hans at bestemme over og styre (Kristen renhedskultur) (Følelsesmæssig & seksuel vold).
 • Med mere.

Den kristne gud er i virkeligheden ligeglad med alle andre end sig selv og hans egen ære. Han projekter hans egen svaghed på os, han truer med gengældelse hvis vi ikke følger ham, tager ansvar for andres godhed, han lover, men holder ikke det han lover, bestemmer over hans følgeres kroppe og elsker at følelsesmæssigt manipulere og gaslighte mennesker for at kontrollere dem. Du er intet, men et objekt han kan misbruge til hans egen ære.

Alle narcissismens og psykopatiens røde flag er der!!! Han inspirerede en hel bog fuld af dem, kaldet Bibelen. Der er kristne sang, hvor du synger om at du har intet eller er intet.

Hver eneste dag, bliver kristne udsat for narcissistiske overgreb. Børn og unge har ingen vej ud af volden fra denne skræmmende og psykologisk voldelige gud.

Dette kan føre til religiøs trauma syndrom og udviklingsmæssige problemstillinger.

Her i Danmark er ca. 73% af den danske befolkning med til at støtte og muliggøre spredningen af denne psykopatiske guds budskaber, ved at være medlemmer af den danske (evangelisk-lutherske) folkekirke. 73%!!!

Jeg be’r dig, stop med at muliggøre kristendommens psykopatiske guds og hans kirkes handlinger og budskaber! Forlad kristendom, og hvis du lever her i Danmark, støt en fuld adskillelse mellem stat og kirke. Der er ingen undskyldninger for hans giftige og voldelige adfærd! Og der er ingen undskyldninger for kirkens undertrykkende og psykologisk destruktive adfærd, ikke mindst imod dem selv og deres egne.

For fem år siden, efter næsten 4 årtier i et forhold til en angstfremkaldende psykopatisk gud (og hans danske folkekirke), under trusler om en evighed under hans vrede, forlod jeg kristendom.

Det kan du også gøre!

Og hvis du allerede har gjort det, så vid dette…

Tidligere religiøse mennesker er, efter min mening, nogle af de modigeste mennesker nogensinde. Da jeg aldrig har været religiøs, kan jeg kun forestille mig, hvor skræmmende truslen om evig straf er, når du tror på det. Du stod ansigt til ansigt med denne trussel, sagde fuck det, & gik alligevel på jagt efter sandheden. Respekt. #ateist

Courtney Heard (@godless_mom), https://twitter.com/godless_mom/status/1374821003738636291 (Min oversættelse. Tjek svarene under tweeten på Twitter.)

Efter at jeg har forladt kristendom, har jeg fundet det brugbart at lære om narcissistisk vold og adfærd. Som jeg lige viste dig, finder jeg at der er masser af ligheder imellem at være i et forhold til et narcissistisk menneske og, med hele dit hjerte, at tro på en narcissistik/psykopatisk gud (som den i kristendom). Og, hvis du tror på en gud som den i kristendom, så er chancerne for at du også er i et forhold med mindst et par narcisistiske mennesker (f.eks. partner, familie, venner, præster, eller andre kristne ledere), sandsynligvis høj.

Dr. Ramani taler og skriver om narcissisme. I nedenstående video taler hun om, hvordan man håndterer det at være sammen med mennesker, der ikke forstår narcissistisk vold og det du har været udsat for.

Dr. Darrel Ray, i nedenstående tale fra Conference On Religious Trauma (CORT) 2021, taler om hvorfor professionel psykologi ignorerer religiøs vold, og han påpeger, at når vi snakker om religiøs vold og traumer, så bør vi ikke kun snakke om højkontrolgrupper og kulter/sekter, men om de fleste religioner.

Det er ligegyldigt, hvor meget man nedkoger det kristne budskab og lære. Uanset hvor mange liberale bibelvers du håndplukker. Hele rammen er baseret på ideologi, der er psykologisk voldelig.

Dr. Darrel Ray, Why Does Professional Psychology Ignore Religious Abuse (Min oversættelse)
 1. Future faking er en psykologisk manipulationsteknik, som ofte bliver brugt af narcisister, sociopater og psykopater, hvor de udnytter dine håb og drømme til at manipulere med dig til deres fordel.
 2. På engelsk: “the silent treatment”. Det er en psykologisk narcissistisk manipulationsteknik. Et eksempel kan findes i Alice Greczyns historie. Tjek hendes bog Wayward, eller nogle af de samtaler du kan finde med hende på YouTube
Introvert, Fritænker, Sex Nørd

Kategorier

Det lytter jeg til

Last.fm - Statistik over det jeg lytter til.
Spotify - Lyt til mine offentlige playlister.

Kontakt