Introvert, Fritænker, Sex Nørd

Kristi Burkes historie om religiøse traumer

K

This is happening every single day and I think we need to be talking about that. I think we need to be bringing awareness to how these religious groups behave when someone in the group realizes that that might not be for them, that they might wanna try their own path, go a different way. Grow into
their own.

Kristi Burke

I nedenstående YouTube video fortæller Kristi Burke sin historie om et kristent overgreb og hvordan det har givet hende religiøse traumer.

I hate knowing that there are so many children out there being raised in these homes where they will grow up and they will experience something similar.

Kristi Burke

Ligesom Kristi Burke, så hader jeg også at vide at der er børn og unge, også indenfor folkekirken her i Danmark, som i deres kirker, kristne skoler og de kristne familiesystemer som de er en del af, har lign. traumatiserende oplevelser og får samme traumatiserende budskaber som dem jeg har oplevet – og lign. det Kristi Burke og så mange andre har oplevet.

Jeg hader at så mange danskere (ca. 70%) stadig i dag er villige til aktivt at støtte dette ved at være medlemmer af folkekirken – og at mange gør det, fordi de ikke ved hvad der rent faktisk er i den kristne bibel og folkekirkens trosbekendelser og ikke kan evangelisk-luthersk teologi særlig godt. Dette samtidigt med at mange aldrig har lært om og ikke forstår den problematiske og undertrykkende/traumatiserende psykologi kristen teologi giver i kristne kirkelige miljøer og familier – også her i Danmark.

If my family didn’t hold these ideologies. If they didn’t think that I was going to hell or that I was going to put myself in dangerous spiritual situations, they probably wouldn’t have done what they did. But it was that fear and the indoctrination that caused them to behave in really irrational ways.

Kristi Burke

Heller ikke her i Danmark er problemet bare nogle enkelte præster eller organisationer, som f.eks. Indre Mission. Det er et generelt problem i protestantisk teologi. Det er trosbekendelserne, Bibelen, andagterne, prædikerne, kristne bibelstudier, kristne salmer og sange og de budskaber de indeholder, der er problemet.

På grund af det teologiske grundlag som folkekirken her i Danmark er bygget på, kommer den (og andre folkekirkelige organisationer og kristne skoler), som så mange andre kristne kirker rundt om i verden, aldrig nogensinde til at kunne overholde “The Charter for Child-Friendly Faith“. Især ikke punkt III.

Introvert, Fritænker, Sex Nørd

Kategorier

Det lytter jeg til

Last.fm - Statistik over det jeg lytter til.
Spotify - Lyt til mine offentlige playlister.

Kontakt