Med hjerte og omtanke

CV

CV

Kontakt
pro@bjarkeraabjerg.dk
Tlf. & video samtaler efter aftale


Jeg søger job

Om jer

I er en introvert venlig og social ansvarlig organisation, som skaber plads til forskellighed og har fokus på et godt arbejdsmiljø for alle.

I har fokus på at skabe et miljø, hvor der både er mulighed for at samarbejde der hvor det kræves, men samtidig også giver mulighed for at den enkelte medarbejder kan sidde uforstyrret og fordybe sig i deres egne opgaver, når opgaverne kræver dette.

I ved at ledelse ikke drejer sig om at få mennesker til at arbejde, men om at gøre det muligt for mennesker at arbejde, og at et vigtigt og centralt element i dette er at skabe psykologisk sikkerhed så åbenhed, fleksibilitet, kreativitet og samarbejde bliver muligt.

Mine ønsker …

Jobtyper

  • Skabelse af indhold (især tekster og billeder)
  • Grafisk design
  • Web/software udvikling
  • Server/cloud/storage administration (især Linux/BSD miljøer)
  • Teamledelse (indenfor IT og kommunikation)

Sunde og inklusive arbejdsforhold

Fleksible arbejdstider

Vi har alle en biologisk indbygget døgnrytme. Jeg er det der på dansk kaldes for B-menneske. Det betyder at jeg ofte ikke kan falde i søvn før på den anden side af midnat. Hvis jeg på alle arbejdsdage i ugen skal begynde på arbejdet kl. 8, ender det derfor i løbet af ugen i søvnunderskud. Det betyder ikke at jeg ikke godt kan møde kl. 8, men at det i længden kan have nogle negative effekter for min (såvel som andre B-menneskers) sundhed og produktivitet.

Derfor er fleksible arbejdstider en god ide, der hvor opgaverne tillader det. At skabe så mange arbejdsdage som muligt, hvor det ikke er nødvendigt at starte kl. 8 om morgen, men hvor starten godt kan skydes et par timer. Og hvor man så i stedet arbejder lidt senere eller flytte nogle arbejdstimer til om aftenen.

At være B-menneske er ligesom f.eks. det at være LGBTQ+, ikke en “moralsk fejl”. Det er ikke valgfrit, men er til dels styret af biologi og gener. At skabe fleksible arbejdstider, der hvor det er muligt, er derfor et vigtigt element i at skabe sunde og inklusive arbejdspladser.

B-mennesker får ofte for lidt søvn på arbejdsdage – sover sent, men er nødt til at møde tidligt om morgenen – og sover til gengæld mere på fridage. B-mennesker kan således godt skubbe et søvnpres foran sig og har derfor brug for at sove flere timer i weekenden. Hele 83 procent af verdens befolkning – i Europa, USA og Asien – er nødt til at afbryde søvnen før tid for at gå på arbejde eller i skole.


Desværre har det en helbredsmæssig pris at sove for lidt på arbejdsdage – uge efter uge, år efter år. I 2018 viste et stort studie fra Northwestern University, at B-mennesker har 10 procent større risiko for at dø for tidligt i sammenligning med A-mennesker.

Center for Anvendt Kronobiologi

Gode muligheder for hjemmearbejde.

At give vidensarbejdere adgang til at arbejde hjemmefra, så meget som arbejdet tillader det, kan både øge medarbejdernes velvære og øge produktiviteten betydeligt. Samtidigt kan det være et vigtigt værktøj til at skabe mere inklusivitet på arbejdspladsen.

In most knowledge work, there stand to be huge improvements in creativity, productivity, and job satisfaction unlocked by a principled approach to hybrid work.

Evaluating The Economist’s claim that remote work is less productive
by Advait Sarkar

Sund inkluderende ledelse

Inkluderende ledelse drejer sig om mere end f.eks. LGBTQ+ og etnicitet. I deres bog, “Den inkluderende leder1 identificere Poornima Luthra og Sara Louise Muhr hele 15 identitetsdimensioner2 som arbejdet med bias og inklusion centrere sig omkring. Som de siger i et af deres indlæg om bogen “Vi er ikke så inklude­rende, som vi tror… men vi kan blive det“.

Som de argumentere for i bogen, så er kendskab til og arbejdet med diversitet og inklusion i organisationer ikke bare et “nice to have”, men “en nødvendig strategisk handling og derfor altid af høj prioritet” (Den inkluderende leder, s. 26).

Det er ikke nemt at lede gennem bias. Det kan meget vel blive det mest udfordrende aspekt ved hele din ledelses- og karrieremæssige udviklingsrejse. Men det kan også blive det vigtigste og mest gennemgribende aspekt. At lede gennem bias kan potentielt ændre tilværelsen for mange af de mennesker, som befinder sig i din indflydelsessfære, og komme den stigende ulighed og uretfærdighed, der findes på vores arbejdspladser, til livs – og samtidig skabe øget performance i dit team og din organisation.

Poornima Luthra & Sara Louise Muhr, Den inkluderende leder – 5 trin til at lede gennem bias, Djøf forlag, s. 307
  1. Bogens engelske titel er: Leading Through Bias: 5 Essential Skills to Block Bias and Improve Inclusion at Work. Den engelske udgave er billigere end den danske og kan købes som DRM fri ebog hos Springer Nature (hvis du gerne vil kunne læse den på en enhed som ikke understøtter DRM)
  2. Disse kan både ses i bogen og i bogens ekstramateriale: https://ekstramaterialer.dk/den-inkluderende-leder/
Med hjerte og omtanke

Det lytter jeg til

Last.fm - Statistik over det jeg lytter til.
Spotify - Lyt til mine offentlige playlister.

Kontakt